Ik behoor tot de groep van eerste gebruikers van Girotel.
Er was toen een soort betatestgroep, die de betrouwbaarheid en haalbaarheid in een real time omgeving kon beproeven. (Sindsdien heb ik alleen nog maar electronisch gebankierd.)


De projectgroep Girotel organiseerde ook demo avonden.
Via mijn contacten bij de HCC (Hobby Computer Club) hebben we een keer een avond bij de computerclub van Nationale Nederlanden (toen zeker nog geen ING) bezocht.
Er waren een aantal leveranciers van MSX software en ook MT (de leverancier van het modem) was uitgenodigd. Frans Wamsteeker en ik hebben daar heel wat potentiële klanten geworven.
MT had een democartridge gemaakt, dat een Girotelsysteem simuleerde. Het leek net echt! Het was gewoon dringen geblazen, iedereen wilde dat wel eens zien. Ook de andere ‘softwareboeren’ wisten niet wat ze zagen.
Laten hebben we echt de blits gemaakt door echt aan te loggen op Girotel. Ik logde in en gaf toen de computer door aan een toeschouwer met de mededeling: ”Gaat uw gang”!
Alleen mijn saldo was te zien (!) en verder kon en van alles opgevraagd worden, een transactie kon ook worden ingegeven. Maar alleen de TAN code vertelde ik niet. Het systeem was zo veilig, dat ik dat makkelijk kon doen.
De Postbank had geruime tijd voor de fusie, haar visitekaartje bij NN afgegeven.
Wie kon toen vermoeden, dat later beide bedrijven in de ING Groep zouden samenvloeien.

Wolf Hakkenberg van Gaasbeek